2009. november 30., hétfő

Mit vegyünk egy újszülöttnek ajándékba?

Újszülöttek
Velük van a legkönnyebb dolgunk. A tuti választás számukra a pelenka. Bármennyire is fantáziátlannak tűnik, mindenki örül neki, feltéve, hogy jó a mérete. Honnét lehet ezt tudni? Íme:
  • megkérdezem a szülőket, most épp mekkora a gyerek.
  • megpróbálom kitalálni, melyik a megfelelő: "newborn" csomagot nem érdemes vinni, mire odaérünk a családhoz, már rég kinőtte a bébi. A 3-6 kg-ig pár hónapos korig jó (2-3 hó max.), a következő az 5-8 kg, 8-10 hónapos kortól pedig már viszonylag hosszú ideig hordanak egy méretet. A bizonytalanok válasszanak a nagyobbak közül, előbb-utóbb bele fog nőni a drága gyermek.
Az anyukák kezdetben elég sokat váltogatják a márkákat, hol ez, hol az jön be éppen, így e tekintetben nem tudunk nagyon mellényúlni.
Ami mindenkinek eszébe szokott jutni:
Babaápolási cikkekkel (fürdető & Co) óvatosan kell bánni, ilyet csak akkor vigyünk, ha a szülőkkel előzetesen egyeztettünk. Az igazán piciket egyébként sem nagyon kenegetik semmivel.
Plüssjáték:  Ezt talán inkább ne. (Kezdetben nem tanácsos ugyanis a kiságyba a gyereken kívül mást betenni /Fulladásveszély../.)
Ruha. A pelenkához hasonlóan erre is érvényes a kérdezd-meg-a-szülőt-a méretről-vagy -válassz-nagyobbat elv. Ne felejtsük el azonban, hogy amíg a pelenka bármelyik évszakban használatos, addig az anyukák nagy része ösztönösen ódzkodik attól, hogy lenge nyári ruhában vigye sétálni a gyereket januárban, csak azért, mert éppen az a 68-as.
Egyebek:
igazán üdítő bír lenni, hogy az ember a fentieknél egy kicsit eredetibbet kap. Sose felejtem el, ahogy egyik barátunk berobogott egy péntek este, előhúzott egy dvd-t, és közölte a kéthónaposunkkal, hogy "Szia, ezeket a zenéket neked válogattam!".

Az újszülöttnek fogalma sincs arról, hogy ő kap-e ajándékot a számára egyébként is ismeretlen látogatótól. Éppen ezért bátran választhatunk számára a nagyobbaknak javasolt játékok közül, hamarosan úgyis "belenő".

Infó innen.

Ha van még ötleted kérlek oszd meg velünk!! 

Nincsenek megjegyzések: